Музиката й не познава граници, в нея се срещат традициите и съвремието. Гласът й е магичен, а талантът й отдавна е оценен извън пределите на България. Певицата Нина Николина гостува в студиото на "Тази събота".

"Това, което правя във всички концерти, е да "превеждам" песните, защото са на диалектни форми. Има много хумор в песните - те са като басни и накрая има поука", каза Николина.

"На концерта на 22 април ще пусна и физически носител на новия си албум. Сега ще могат да си го купят диск в Sofia Live Club", допълни певицата.

"Това, което знам и вярвам, е че българският фолклор наистина буди възхищение - предимно в чужда публика. На чужденците много им влияе, изучават български фолклор и танци", каза тя.

"Българският фолклор е наистина много ценен. Ето защо настоявам да продължа да го правя интересен за младите хора", допълни тя.

"Калин Вельов е основен аранжор в този нов албум. Разчитам на него, защото е морното лице на българския фолклор", каза Николина.

"За България си представям, че е хубаво културата да бъде покрепяна и уважава и да има достойно място. Бих искала да видя по-добро отношение към инвалидите и пенсионерите", сподели певицата

"В деня на размисъл трябва да изберем хората, които могат да ни доближат до Европа", допълни тя.

Вижте какво още сподели Нина Николина във видеото най-горе.