Нина Николина отново приятно изненада публиката със забележителната си песен „Сън”, която е комбинация от народна и поп музика. „В песните ми музиката винаги е първа, след това е текстът – признава пред Ladyzone.bg певицата. – Този път Явор Русинов, който изцяло е автор на аранжимента, приятно ме изненада с тази красива родопска песен. Предложи ми народната песен, която дори не бях чувала. Много се зарадвах, защото обикновено аз избирам песните. Текстът й в началото малко не се разбира, тъй като е на родопски диалект, но в „превод” е: „Сън ми дойде на очите, малка мома в ръцете, ни бе малка, ни голема, таман беше за галене, таман за целуване”... Много поетично народът е описал първите впечатления от красотата на жена и зараждащото се харесване. Реших, че в същата стилистика трябва да е и авторската част от песента, която написах, така че хрумката ми дойде от народния текст.”

Видеото към „Сън” също е изключително артистично и зареждащо. То изцяло е направено от Александър Моллов, а някои от кадрите са снимани в Националната художествена академия, сред изящни картини и скулптури. Специално участие в клипа има Галина Манова от балет „Сатен”, студенти от НАТФИЗ и танцьори от „Танци на високи токчета” също заявяват силно актьорско присъствие. Сингълът, осъществен с подкрепата на Министерство на културата, има версия и на английски език.

Снимка: Александър Моллов

„„Сън” е втори сингъл, който правя с екипа, с който работя – повдига завесата певицата за това, което й предстои. - Вече работим върху ремикс на песента, следва още една песен, която е бавна, така че, да се надявам, че отивам към нов албум (усмихва се, б. а.)".

Снимка: Александър Моллов

След броени седмици Нина Николина ще стартира и отложеното през миналата година турне с Държавна опера - Русе. Радостното е, че целият екип е добавил още нови, интересни и любопитни моменти към него: „Турнето бе спряно от тази пандемия, но във всяко лошо трябва да търсим и хубаво! И то е, че заедно с целия екип и Държавна опера-Русе го надградихме и трансформирахме в спектакъл, в който се включват и хорът на Операта, и балетът. Ще бъде по-пищно представление! Между самите песни ще има и текстове, които асоциативно да дават представа за тях. Като автор поканих дългогодишната си приятелка Веселка Тончева, която е етномузиколог и фолклорист в Института за етнология и фолклористика в Етнографския музей към БАН. Тя се зае с текстовете и направи много хубав сценарий на този спектакъл, който вече се казва „Притчи на любовта – Класика & традиция”. Премиерата ще е на 16 юни в Казанлък, на 23 същия месец – в Летния театър в Бургас, следват Добрич и Балчик на 30 и 31 август, а на 2 септември е участието в Шумен.”

Снимка: Александър Моллов

Предстоят още концерти на Нина Николина и „Магическите гласове на България”, които ще бъдат на нетрадиционни места – пещерата „Леденика” край Враца, Белоградчишките скали и в Родопската теснолинейка с маршрут Септември - Добринище.

Въпреки тежката ситуация за артистите през последната година и повече Нина Николина вече няколко пъти е имала срещи с публиката. „Наскоро Миро ме покани на промоцията на неговия нов албум, в който имаме обща песен – казва тя. - Имахме и самостоятелно участие с моите музиканти. Предстоят ми още изяви и всички се чувстваме много активни, съживени с нови песни.”

Снимка: Александър Моллов