Нела Тинчева не успя да победи в стрес теста на MasterChef, но показа характер на победител. Космическият десерт – планета „Нушка“, който приготви, вместо да я изстреля на финала, я приземи в „Преди обед“. Ето какви любопитни неща сподели тя за участието си и за личния си живот.

„Влязох в MasterChef със заявката за приключение. Надявах се да не падна първа или втора, но това беше максимумът на програмата ми. Оттам насетне всичко, което се случваше, беше просто нереално!“

Макар да не влезе с висока заявка в предаването, Нела става една от хоби готвачите в топ 5. Обяснява си успеха с опита, който има: „Дали си мениджър, или домакиня в дома си, дали ще създаваш домашен уют, или ще управляваш ресторант, това са неща, които ти помагат.“През цялото време изключително много й помага съпругът й. Осъзнала каква невероятна упора има в негово лице, Нела го нарича „моята скала“.

Двамата се запознават на работа в САЩ, докато са студенти. Родителите й искали тя да стане адвокат, нейното желание обаче е било да бъде актриса. Накрая завършва балканистика.

„В Щатите беше партизанска история. Работехме в хотел в Авалон, щата Ню Джърси като сервитьори, аз бях и хостеса. Пътувахме, станахме приятели с бъдещия ми съпруг Петко.“

Снимка: instagram.com/nelatincheva


Към онзи момент явно и двамата са потискали чувствата си, но само 5 дни след като се прибират в България заживяват заедно.

„При нас първо се случи приемнето и приятелството, след това влюбването. При него ме впечатли това, че знаеше какъв иска да стане още от началото на образованието си.“

Предлага й брак след първия си завършен семестър в САЩ. Нела остава в България, защото не приема идеята за емгранството.

В момента Нела и нейният съпругът са собственици на луксозен хотел в Сандански. "Смятам, че съм успяла жена, защото мъжът ми все още ме обича и ми казва, че съм красива", казва тя във визитката си за кулинарното предаване. Двамата пътуват много по света, ценят добрата храна и посещават изискани ресторанти. 

Снимка: instagram.com/nelatincheva

Нела започва да готви покрай дъщеря си, която в момента е на 9 г. 

„За да изляза от статуквото на пържолите, кюфтетата и зелените салати, започнах да експериментирам.“

Постоянно канят други деца на гости в дома си, което се оказва и нейното вдъхновение.  

„В моето семейство сме фенове на шоколада и на тежките, много сладки десерти. А както казваме – въглехдратите ги пием.“

В студиото на „Преди обед“ тя приготвя нейния специален тарт „Тинчева“ с фъстчен и шоколадов крем

Казва, че приключението MasterChef й е било достатъчно и сега си иска стария живот.

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg