70 човешки съдби, които доказват, че вярата побеждава логиката, е събрала д-р Неделя Щонова в новата си книга "Хвърчило към рая". Премиерата на книгата е във вторник от 18:00 ч. в кино „Кабана“, но в „Преди обед“ авторката сподели подробности за труда си.

"Имам една философия, че щастливите хора, които имат правилна нагласа към сложните житейски събития, живеят по-дълго и се радват на по-пълноценен живот. И за да не бъда голословна, реших да докажа тази моя теза по два начина – чрез научен труд – моята дисертация, и посредством художествен път", поясни д-р Щонова.

Тя допълни, че в дисертацията се изследва средностатистическата извадка. Там стандартните отклонения (девиации) не влизат. В книгата обаче попадат точно такива случаи.

„Писах книгата 2-3 години. Не съм спала, ден и нощ живея с героите, ставам и лягам с тях, влюбена съм в тях“ – призна авторката на рубриката „Духът на здравето“.

Един от случаите, описан в "Хвърчило към рая", е за жена, на която лекарите казват, че трябва да премахнат детеродните органи заради рак. Тя поема големия риск да лекува рака чрез терапия, като в същото време опитва зачеване инвитро чрез хормонална стимулация. Ражда успешно близнаци и едва след това я оперират.

В света има само 4-5 подобни случая!

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.