Съботното ни пътешествие днес ще бъде високо в планината... Ако някога сте се чудили, къде се крият всички световни звезди през зимата- днес ви разкриваме тайната! Специално за вас показваме най-красивите ски курорти в Европа!

Добре дошли в St. Anton - Австрия- курортът, в който е открит първият ски клуб в Алпите в началото на 20 век и курортът, който често оглавява класациите за най-добри зимни дестинации. Разположен на надморска височина около 1300 метра, Сейнт Anton ще ви предложи писти с обща дължина над 300 км. А в края на деня, може да се насладите на вечеря от най-високо ниво, защото тук са някои от най-добрите ресторанти в Австрия, отличени със звезда "Мишлен".

Оставаме в Алпите, но вече на италианска земя и в една приказно красива долина. Вал Гардена е особено популярен курорт сред прифесионалистите в зимните спортове, така че като нищо може да срещнете някой световен съзтезател да провежда своята тренировка тук. Сноубордистите също обожават мястото, защото тук е създаден специален терен с препятствия и се провеждат международни шампионати.

Живописното селце Вербие в Югозападна Швейцария е нашето трето предложение- 93 лифта и над 400 км писти. Фрийрайд, фън паркове и хеликоптери, които са на ваше разположение за разходка по всяко време. И ако през деня тук е тих рай, то вечер нощният живот кипи с пълна сила.

Швейцария предлага впечатляващи гледки и затова швейцарското ни пътешествие продължава в още два курорта. Първа спирка - Цермат. В подножието на Матерхорн е най-високият лифт, който се издига на 3883 метра. Вълнуващи спускания, недокоснати склонове и едно преживяване, което си заслужава - Хели ски!

А пък в Сейнт Мориц си заслужава дори само заради звездното присъствие. Тук почиват политици, кралски особи и холивудски звезди...е, на нас ни стига и само фактът, че Джордж Клуни обича Сейнт Мориц.

И ако си мислите, че няма как да стане по-хубаво, ви отвеждаме на френска земя, за да видите двете перли сред ски курортите. Районът Ле Троа Вале ни посреща със своите 600 км писти и 200 лифта. Мерибел е един от най-модерните курорти- концерти, стилни ресторанти, барове и нощни шоу изпълнения на сняг.

И за финал - зимният дом на блясъка и лукса - Куршевел. Бриджит Бардо, Елизабет Тейлър, принц Уилям и Кейт Мидълтън са само част от големите имена, които са го предпочитали за своята почивка. Денят започва със ски, продължава с топъл чай и вино в най-страхотните заведения, разходка из модните бутици и завършва с разходка с хеликоптер до Монблан по залез. Така завършва и нашето пътуване- с пожелание, че скоро и ние ще може да се докоснем спокойно до красотата на Европа.

Още красиви кадри от курортите може да видите във видеото от предаването COOLt.