Те са най–известното френско електронно дуо, а хитовете "Be Mine", "Katchi" и "Wasted love " завладяват сърцата на стотици милиони фенове по целия свят. Дни преди да се качат за първи път на българска сцена в рамките на ЕXIT SUNLANDFestival, "Офенбах" разказват повече за музиката си в COOLt. 

"Правим всичко заедно, но всеки от нас си има собствен живот. Дориан си има приятелка, аз също, имаме собствени жилища. Изпитваме необходимост да живеем отделено, защото, ако не е така, има вероятност да се убием взаимно."

Споделят, че добрата музика е целият им живот. 

"Мелодията на песента е нейният скелет, основа, наистина всичко. Можеш да бъдеш най–добрият продуцент на света, да продуцираш невероятни неща, но ако не добавиш подходящата мелодия към тези неща, гарантирано тракът няма да си струва изобщо."

Познават се още от деца и са заедно вече близо 16 години. Сближават се на втория учебен ден, когато имат обучение за пожарна безопасност и били един до друг.

"Правехме глупави неща, не спряхме да се смеем и шегуваме взаимно, именно там, станахме приятели, говорихме за музика, нашата мечта беше да бъдем рок звезди, още тогава, на 11 г. И така тръгнахме по общ път в много неща, учехме кино заедно, имахме банди с приятели, винаги заедно, бяхме млади мечтатели, правещи всичко възможно мечтите им да се сбъднат."

Избират името "Офенбах" за групата си, вдъхновени от творчеството на Жак Офенбах -френско–немски композитор.

"В деня, в който търсихме име на нашето дуо, вече бяхме решили да започнем да пускаме в малки парижки клубове. Буквално търсихме навсякъде. Изведнъж попаднахме на музикална партитура от Жак Офенбах. Името ни се стори изключително интересно, звучеше познато, но беше и непознато."

Стилът им е нестандартна смесица от дийп хаус, рок и фолклорни елементи.

"Всичко има своята френска част. Още от самото начало с трака "Be Mine" миксирахме електронна музика с рок и беше интересно, защото, когато смесиш два подобни стила, създаваш нещо изцяло ново като звучене."

С песента "Katchi" нещата се случват по–различно.

"Тя е нов прочит на вече съществуваща песен, но и тук магията се случ. Открихме песента, която беше никому неизвестна, но за нас беше тотален хит. Тябваше да покажем на света този хит, затова решихме да модернизираме продукцията, да запишем вокалите наново, така че ключът е да работиш мноого, и в един момент намираш магията" 

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg