jEREMY е култова група и са може би най-известните в момента български индирок музиканти в света. Всяка тяхна песен кара хората да чувстват. Може би, защото самите те са много чувствителни към света.

По време на концерта в Бугас, който събра 25 хиляда души, фронтменът на бандата Ерсин Мутафов хвърли китарата си и спря концерта, за да се притече на помощ на момиче от публиката.

"Започнахме изпълнението си и за наша изненада 90% от публиата влезе навреме. Имаше 10 000 души, които чакаха и влязоха едновременно. Публиката беше основно от млади хора и деца. В един момент в тълпата видях, че няколко души ми правеха знак за нещо. Спряхме изпълнението по средата на песента. Видях, че на едно момиче му е станао зле и е припаднало. Помолих от охраната да пратят медицински екип" - споделя Ерсин в пряка връзка в "Тази неделя".

За съжаление това така и не се случва. Тогава Ерсин оставя китарата и моли публиката да направят коридор, за да изкарат момичето на сцената. 

"Не изсъджах и скочих, за да помогна. За щастие се появи и лекар от публиката. Оказахме първа помощ. Свести се момчето и след 4 минути пристигнаха парамедиците, които поеха случая."

 

Известната фраза "Музиката лекува" в този случай се оказва абсолютната истина. Но това не е първият път, в който групата помага на някого. Има и друга - много човешка и силна история.

Преди време Ерсин Мутафов прави така, че едно украинско дете успява да се сдобие с китара и да сбъдне мечтата си да свири. 

"С мен се свърза момиче, което ми разказа историята на това семейство. Те от началото на войната още са избягали от Украйна. Малката Лиля е китарист, пее и свири на китара, но в бързината не са взели инструмента й. Реших да разкажа историята в пост и да помоля, ако някой има стара китара, която не използва, да услужи."

Постът е споделен хиляди пъти и много хора предлагат да подарят инструмент или да съберат пари. Така още едно добро дело се превръща в нечие щастие.

В творческите планове на групата е новият им албум. На 22 ноември той ще бъде представен с голяма премиера в зала 1 на НДК. Музикантите обещават страхотно шоу. 

Цялото предаване гледайте на bTV Plus.