Музика на българския квартет "Destiny" звучи в трейлъра на "Tango Shalom". Това е най-новият филм на режисьора на "Моята луда гръцка сватба" - Джоел Цвик, а премиерата му беше едва преди броени дни. 

"Един от големите продуценти, който направи небезизвестния филм "Моята голяма, луда, гръцка сватба" преди няколко месеца ми писа с желание да включи една от нашите пиеси, която се казва "El Choclo", в трейлъра, който рекламира негова голяма продукция, която е страхотна, с много известни актьори. Така влязохме в много топли и приятни имейли", коментира основателката на квартета Гергана Алексиева.  

"Хубавото е, че направихме впечатление не просто с комплексното: визия, клип, музика, а с музиката! С тангото - с всичките му специфични функции. Защото има страхотни изпълнители по цял свят и за нас е голяма чест, че беше избрана музиката, отделно от клипа, отделно от цялостното", сподели Звезделина Халтъкова. 

"Това, което беше невероятно за мен, е фактът, че целият екип на "Tango Shalom" беше изгледал всичките ни клипове, бяха чули албума, който сме издали и казаха, че са фенове на нашата музика и че са изключително щастливи, че са попаднали на нея", допълва Гергана. 

Филмът "Tango Shalom" е базиран на реална история за евреин, последвал мечтата си да танцува танго. В него ще познаете актрисата Лейни Казан, участвала в "Моята голяма луда гръцка сватба", както и други известни актьори. 

Историята на клипа "El Choclo"

"El Choclo" е най-гледаното видео на  "Destiny" в социалните мрежи. Аранжирано е за квартета през 2016 г. от италианския композитор Маурицио Абени. 

Специално за клипа Гергана Алексиева, цигулка, Звезделина Халтъкова, цигулка, Ивелина Туджарова, виола и Лора Табакова, виолончело са посещавали уроци по танго. 

"Беше много атрактивно, много забавно и мислим, че наистина се получи резултат, който си заслужава усилията", казва за него Звезделина. 

"Истината е, че ние сме класически музиканти. Ние сме отраснали в музикалните училища, през консерваторията, в оркестрите и всички тези, типични за класическите музиканти, неща. Това, което правим с "Destiny", е нещо доста по-различно, нещо доста по-модерно и ни изправя пред подобни предизвикателства. Действително това беше нашият първи сблъсък с тангото и тъй като много ни хареса, след това направихме небезизвестната "Por Una Cabeza". Тя също е в много характерен вид", разказа още Гергана.  

Цялото предаване COOLt гледайте на btvplus.bg