Юристът Николай Немигенчев, познат на всички от MasterChef 2018, добави към биографията си и първото място в категория до 185 см по класически бодибилдинг от националното първенство по културизъм и фитнес Пловдив 2021.

По този повод той гостува в "Тази събота и неделя" със своя треньор Петър Мирчев – двукратен републикански шампион по културизъм, участвал в над 30 състезания и спечелил 13 медала в национални първенства.

„Тренирам вече 17 години и имам доста мускулна маса, но през последните месеци Пепи много помогна за храненето, той е голям специалист. Идеята не е да се гладува, а да се приемат правилните дози ориз и протеин. Плодове се ядат само в началото на подготовката, като през последния месец се премахват, защото задържат водата. Отидох на състезанието, без да съм взимал препарати, само хранителни добавки и по един протеинов шейк на ден“ – сподели Николай Немигенчев, който тренира 6-7 пъти в седмицата.

Той предупреди, че трябва да се внимава с препаратите, тъй като повечето се продават нелегално и не се знае какво съдържат. В аптеките има само два препарата, които са легализирани.

„Младите искат бързи резултати, а са нужни години тренировки. Стереоидите объркват организма, пречат на тестостерона и увеличават до 2-3 пъти вътрешните органи. Наскоро един състезател почина на 26 години от масивен инфаркт. Лъгаха, че се бил задавил, но причината е в многото хормони, които е приемал“ – разказа Немигенчев.

Следващата цел на Николай и треньора му Петър Мирчев е балканиадата в Румъния.

„Очаквам бебе до месец, месец и нещо. Момиченце ще е. Продължавам да развивам и ресторантчето си за стриийт фууд“ – сподели Николай.