В предаването "Преди обед" бе излъчена втората част от разговора на Мария Бакалова с Георги Тошев.

Гост на живо в студиото бе нейният агент и ментор Юлиан Костов. Той стартира кариерата си в Лондон, въпреки че всички го разубеждават, че в света няма известен актьор, чиято фамилия да завършва на "ов" или "ова". Днес Костов играе в продукции на Нетфликс и британския Channel 4, а също така продуцира филми.

Той съобщава за кастинг през фейсбук профила си без да знае за каква продукция става дума. От България се откликват 60 момичета, а на кастинг се явяват общо от цял свят - 700. Сред тях е и Мария Бакалова.

Преди първите си проби самата Бакалова се е страхувала, че това е трафик на хора.

На въпроса "Кой те подкрепяше?" актрисата отговаря: "Родителите ми. Майка ми винаги е била зад гърба ми. Татко, може би като мъж, се страхуваше да не се разочаровам, да не си нараня сърцето и може би е предпочитал да се придържам към нещо по-сигурно."

Първото, което пише актрисата в профила си във Фейсбук е цитат на Мерилин Монро - "I am going to be a great movie star some day!" ("Ще стана велика кинозвезда някой ден"). Има обаче период на отдалечаване от мечтата.

"9-10 клас изтрих всички тези неща с Холивуд и започнах да се готвя за Натфиз. Мислех, че няма как да стане с Холивуд, че трябва да се концентрирам върху европейски продукции, за да си разширя периметъра като актриса. Сама се бутах при Ларс фон Триер и Томас Винтенберг."

Америка освен това променя режима на актрисата.

"Когато учиш в Натфиз пушиш много цигари, а тук никой не пуши, никой не яде червено месо. Като цяло животът им е много по-здравословен - хората на 40 и 50 години тук изглеждат като 20-годишни у нас и това не е заради операции."

Какво каза Мария Бакалова за България, Бургас и родителите си чуйте във видеото по-горе, а цялото предаване може да гледате на btvplus.bg