Режисьорът Мариан Вълев и операторът Димитър Гочев гостуваха в студиото на "Тази събота", за да споделят любопитни подробности за последния си филм, наречен "Чалга". На кого са поверени главните роли и защо е сниман с мобилен телефон? Вижте повече в следващия разговор.

"В този филм със сигурност не става дума за чалгата като музика", каза Вълев.

"Ние приемаме името на филма "Чалга" като символ на повърхностност. За чалгата като начин на мислене", допълва той.

"Филмът е доста забавен и смешен. Това е просто една човешка история на едно момиче, което се опитва на всяка цена да сбъдне мечтите си. Това е филм за приятелството, за ценностната система, която позабравихме напоследък, това е филм за близостта между хората", каза още Вълев.

"Можехме да работим много по-експедитивно, което беше добре за актьорите" - така коментира Гочев плюсовете да снимат филма с телефон.

"Ние ползвахме осветление, разбира се. Но се опитахме да вкараме телефона във филмовата естетика", допълни той.

"Това, че снимаме с телефон, изобщо не означава, че ни е било много лесно. Даже ни е било много по-трудно на моменти, отколкото с камерата", каза Вълев.

"Снимахме на 130 локации. Ако бяхме снимали същия филм с камера, щеше да ни струва сигурно 3 милиона и да го правим 3-4 месеца. А с телефона излезе десет пъти по-малко", допълни Вълев.

"Главните роли са поверени на Цвети Стоянова и Елеонора Иванова", каза режисьорът.

Вижте какво още споделиха Мариан Вълев и Димитър Гочев за филма "Чалга" във видеото най-горе.