Дни след рождения си ден Мая Бежанска гостува в „Преди обед“ (bTV). Ето най-важното от забавния диалог с колегата й Сашо Кадиев.

"Станах на 48, но пък съм по-малка от Стефчо Вълдобрев (смях). Обичам рождените си дни. Едно време събирах по 40-50 души, сега се поограничихме заради Щаба (смях).

От няколко години в къщата си на Юндола организирам лагери за деца. Започнахме с деца на приятели и постепенно нещата се развиха. Една смяна е 30 деца и вече правим по 4-5 смени в годината.

Разхождаме се в гората, но има и образователна част – не е само махане на крачоли. Идват преподаватели по астрономия, химия... Имахме и японци, които преподаваха театър Но.

Театърът много ми липсва. Явно той е най-опасното нещо, защото моловете ги отвориха, а театрите не (смях).

Дъщеря ми Аглая е тийнейджър, но нямам проблеми с нея. Конфликтите ни са бързи и кратки, минават като буря. Тя от малка е спокойна, съзерцателна и самодостатъчна. Последно каза, че иска да става адвокат. Не иска нищо артистично, травмирана е достатъчно (смях). Едно време беше казала „Не искам повече да излизам с теб по улиците. На всеки пет метра те спират, не искам и на мен да се случва“ (смях).

Сериалът „Домашен арест“ беше чудесно преживяване. Страхотни спомени имам, жалко, че приключи. Срещата и работата с Татяна Лолова е благословия".

Вижте целия разговор, в който има предварително записан поздрав от Аглая Войновска, дъщерята на Мая, както и фрагменти от сериала „Домашен арест“. Ще чуете и спомен на Стефан Вълдобрев за времената на „старозагорската гара с бели маратонки и изтъркани джинси".