След 13 годни, "Ку-ку Бенд" тръгват отново на турне. Този път ще се концентрират само върху това, което ги е събрало - музиката. 

Защо балетът и Слави Трифонов няма да са с тях - споделят в "Тази неделя". 

Тазгодишното им турне ще е без Слави Трифонов, заради неговите ангажименти в друга област. 

"С абсолютно разбиране той приема това. Всеки един от членовете на "Ку-ку Бенд" винаги е можел да развива самостоятелни проекти и да свири в други групи. Ние го разбираме, и той разбира нас" - така Маестрото отговори на въпроса дали Слави Трифонов ще се включи в турнето. 

Балетът също няма да присъства. Причината - желанието на музикантите е да се съсредоточат върху това, което наистина ги събира, а именно музиката. 

Любовта към музиката и идеята да правят хубави песни, които да стигат до повече хора - това според Евгени Димитров-Маестрото и проф. Цветан Недялков е тайната "Ку-ку Бенд" да са заедно вече 30 години. 

Двамата се запознават още в казармата и оттогава пазят хубави спомени един за друг. 

"Аз пък си спомням как се запознах в Евгени, когато бяхме войници в казармата. Бяхме скатавки в Ансамбъла на строителните войски. Явно е видял нещо в мен. Аз всеки ден в свободното си време свирех, вместо да си почивам" - разказва Цветан Недялков. Маестрото много му помагал в свиренето по онова време.