Една-единствена книга се продава в книжарница, която наскоро отвори врати в София. Книгата е "Спомени за коне" на Йордан Радичков.

Идеята е на внука на писателя, който носи неговото име. 

Желанието да отвори такава книжарница се ражда, тъй като счита, че "заради изобилието от издания, често някои от красивите книги остават незабелязани". С книжарницата за една книга иска да провокира и да обърне вниманието на хората към пропуснатите неща.

"Има доста книги, които искам да представя, на много издателства. Смятам, че си заслужават", разказва Йордан Радичков в "Преди обед".

Заедно със "Спомени за коне" на мястото са изложени и творби на художничката Ива Димитрова, който е работила по илюстрациите на книгата.

В книжарницата има и обособено кътче, където всеки може да поседне и да почете.

Това е първата по рода си книжарница у нас, но не и по света. Преди около 5 години в Япония е отворена подобна книжарница от Йошиуки Мориока. Различава се по това, че собственикът й облепва стените й с фолио, на което са отпечатани картини от книгата. С времето това място в Страната на изгряващото слънце се превръща в посещаван туристически обект.

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.