Как една любовна история може да стигне до съдебен спор, вадене на кирливи ризи, насилие, алкохол и наркотици? Кинокритикът Владислав Апостолов беше в студиото на „Тази събота и неделя“, за да разкаже повече за връзката между Джони Деп и Амбър Хърд.

„Холивудската индустрия, развлекателната машина за създаване на мечти и кошмари, някак си ги смеси и без да е филм или сериал, ни представи хита на сезона и може би на десетилетието“, каза критикът.

Снимка: Getty Images

Амбър и Джони се запознават докато работят по филма „Дневникът на едно пиянде“. Още тогава Джони Деп проявява интерес към нея и ѝ помага да получи ролята, а после пламва и любовта им.

„Хичкок казва, че често целувките на снимачната площадка продължават в караваната с други действия“, припомни Апостолов. „В случая има една гигантска звезда, която познаваме от повече от 30 години и Амбър Хърд, която реално той открива за киното.“

Снимка: Getty Images

Бракът на Джони Деп и Амбър Хърд продължава само 15 месеца, но финалът е катастрофален.

„Ако се опитаме да съберем пъзела на тези травматични отношения, истината е, че проблемите започват преди техния брак“, обясни Владислав Апостолов. „Проблемите започват още през 2012 г. Джони Деп свидетелства, че още тогава се е появила тази нейна нужда от насилие и от физическа конфронтация. Самата Амбър Хърд пък говори за появата на „Чудовището“.

Снимка: Getty Images

Според кинокритика, а явно и според журито и голяма част от обществеността, Амбър Хърд не успява да докаже, че е жертва на домашно насилие.

„Общественото мнение е на страната на Джони Деп, но въпросът е дали и корпорациите и филмовата индустрия ще застане, за да може той отново да има гигантски роли“, каза Апостолов. „Според мен и двамата ще продължат. Парадоксалното е, че от една страна официалните институции на развлекателната индустрия трябва да странят от тях, но от друга страна са най-горещите имена.“

Снимка: Getty Images

Въпреки че през последните години огромното състояние на Джони Деп се стопи почти изцяло, той продължава да е по-богат от Амбър Хърд.