28-годишната Аксения почти единодушно бе избрана за ратай в отбор Нови надежди и това я доведе до плач.

Снимка: bTV Media Group

В хода на деня тя се изгори два пъти, докато готвеше на огъня, и това отново предизвика сълзи и вайкане.

Снимка: bTV Media Group

Наставникът Ники показа на всички фермери как се дои крава, но точно тогава домакинята от Поморие стоеше настрани, защото не се чувствала добре.

„Нямам вина за случилото се (избора й за ратай – бел.ред.). Само трябва да си промениш малко поведението“ – каза й Симона, която до този момент бе най-близкият човек на Аксения в стопанството.

Снимка: bTV Media Group

„Вярвам, че след тази седмица Аксения ще се усети. Държанието й през последните дни наистина беше отвратително. Ако продължи по този начин, не вярвам да стигне много далеч“ – сподели по-късно Симона пред камерата на риалитито.

Снимка: bTV Media Group

Надвечер Аксения срещна голям проблем с доенето на кравата, а отборът й няма как да вечеря, преди тя да се е погрижила за всички животни. В един момент отчаяната ратайка реши да се изкъпе в язовира.

Снимка: bTV Media Group

„Не става така. Не сме вечеряли, кравата не е издоена, а ти се къпеш. Това е абсурдно! Тук играта е отборна“ – разкритикува я Иван, който е капитан на Нови надежди.

Снимка: bTV Media Group

Красавицата от Поморие се разсърди за тези забележки и настоя, че имала право на почивка. Три часа по-късно тя се предаде и легна да спи, докато съотборниците й продължаваха да чакат за вечеря.

Снимка: bTV Media Group

Ники й показа как се дои, но малко по-късно Аксения отново си легна. Това принуди наставникът да лиши Нови надежди от провизии, докато кравата не бъде издоена.

Снимка: bTV Media Group

На фона на тази катастрофа във фермата все пак се случи и нещо много позитивно. Както знаете, фермерите поеха грижите за две малки, осиротели теленца. Талисманът на Нови надежди се храни добре и бързо се адаптира, но теленцето на Стари герои – Андрей, не иска да се храни от биберон вече цяла седмица.

„Храним го насила, ще пробваме с двете крави в стопанството, дано някоя го приеме“ – коментира Дидо, който се грижи за телето.

Снимка: bTV Media Group

Малко по-късно едната крава го отхвърли, но, за щастие, другата го прие и позволи телето да суче от нея.

Снимка: bTV Media Group

„Андрей си намери майчица и съм много щастлив. Започва истинският му живот“ – сподели Дидо.

Тъй като жертвоготовната крава бе поверена на Млади надежи, двата отбора си размениха кравите. Така Стари герои ще могат вече по-спокойно да се грижат за малкото теленце.

Следващият епизод на "Фермата" е тази вечер от 21:00 часа.