Точно след месец се навършва една година откакто внезапно ни напусна актрисата и певица Лорина Камбурова. Освен че беше звезда в няколко сериала на bTV, тя ни остави и музиката си. Последната изпята от нея песен „Летя сама“ ще оживее отново, но в интерпретация на Камелия Тодорова. Припомнете си оригинала:

Новата версия на песента ще излезе на 22 април.

Лорина беше моя приятелка и ученичка“, сподели певицата Камелия Тодорова. „Аз знаех песента, още докато работеха заедно с Росен. Посещавах техните концерти. Росен ме помоли да изпълня в нейна чест песента на панихидата, която правихме за Лорина и после решихме, че няма да е лошо да остане някакъв спомен и да я запишем.

Докато работят по песента, се раждат и нови идеи. Камелия е искала да вкара и нещо от себе си и така се е получил един по-различен вариант, който носи нейния стил.

Тъгата я има, но има и една позитивна, много позитивна нотка във финала на песента“, обясни тя.

Текстът е дело на актьора Росен Пенчев. Той разкри, че основната прилика между версията на Лорина и тази на Камелия е в текста и донякъде в мелодията.

Целта беше да направим изцяло нова версия, която да е подходяща за Камелия и за това много помогна Калин Жечев за аранжимента“, обясни той. „Новата версия е по-бавна, съвсем друг тип парче.

Камелия Тодорова сподели каква е Лорина в нейните спомени – много емоционална и много весела. Но като не може да направи нещо, веднага я избива на плач.

Какво разказа Росен Пенчев вижте на следващата страница >>

Росен Пенчев също сподели своите спомени с младата актриса. Той беше един от най-близките ѝ приятели в България.

За последно се видяхме няколко месеца, преди да почине. Почти година“, разказа той.

Беше точно преди да замине за Русия. Една седмица след като разбрах, че е в болница, ѝ изпратих снимка на наш плакат. Последното, което имам от нея в чата, са две сърчица.

Лорина вероятно би останала доволна да чуе песента в изпълнение именно на Камелия Тодорова, тъй като певицата винаги е била нейно вдъхновение.

Песента има бъдеще и ще ни напомня дълго време за Лорина“, каза Камелия Тодорова.

Лорина доби голяма популярност със сериала „Скъпи наследници“ по bTV. На 27 май 2021 г. неочаквано научихме, че е починала. Новината за смъртта ѝ беше съобщена от руската режисьорка Катрин Краснер, с която Лорина е снимала филм в Москва.

Още по темата: