На 24 октомври, при неизяснени към момента обстоятелства, след падане от седмия етаж загина 21-годишният певец Денис Теофиков. Смъртта на младото момче отвори много въпроси, които за момента не са намерили своите отговори, но извади на повърхността важната тема за отношенията между изпълнител и продуцент.

Снимка: bTV Media Group

„Денис за мен е живот. Той винаги ще остане жив и не само в моето сърце. За жалост, до широката публика успя да достигне малка част от неговият талант. За това вина носи изцяло музикалният пазар. Той наложи комерсиалното, ритъма, елементарния текст. Когато нещо е по-стойностно и по-сложно за възприемане, отива в забвение, не става хит. Денис също попадна в тази матрица“ – сподели певицата Кали в „Преди обед“.

Тя припомни, че талантът на Денис е изграден от баща му Атешкан и майка му Венера, които са музиканти.

Снимка: bTV Media Group

„За тях музиката е смисълът на живота им. Когато Денис ни напусна, те намериха сили да продължат. Създадоха фондация на негово име, към която още не могат да се правят дарения, защото има формалности, които трябва да се уредят. Целта им е да продуцират млади изпълнители, но по западен тертип. А не като в България, където продуцентът взима по-голямата част от печалбата“ – поясни Кали.

Певицата допълни, че Денис е жертва на системата. Много от младите таланти имат какво да дадат, но рамката им пречи.

Снимка: bTV Media Group

„Аз също съм жертва. Не мога да изляза от клишето „попфолк певица с пошла музика“. Аз съм силен човек, но хората с ранима душевност стават жертва. Денис беше чувствително дете, но не мисля, че неговият край е свързан с негов личен избор. Познавах го добре“ – категорична е Кали.

Снимка: bTV Media Group

Тя напомни, че младите хора също трябва да вземат важно решение. Да правят това, което вълнува душата и сърцето им, а не да мислят за дрехи и скъпи коли.

„Истината е, че известните музиканти не живеят така, както го демострират в социалните мрежи. Те създават грешно впечатление у феновете си и когато тези последователи се сблъскат с реалността, се стига до депресия, а понякога и до фатален край“ – коментира Кали.

Тя призна, че ако се върне назад, вероятно би направила същите избори.

„Да, изпяла съм страшни простотии в живота си, от които ме е срам, но вече не ги пея по участия и така те потъват. За съжаление, „4-4-2“ никой не го е забравил (смях)“ – сподели Кали, която ще бъде първият дарител на новата фондация.

В края на разговора певицата уточни, че на 1 април й предстои концерт-вариете под името „Калиграф“, в който ще участват 11 музиканти.