"Влиятелните" е авторската поредица на водещата на "Преди обед" Деси Стоянова. Днес тя ни среща с един човек, който определя себе си като интроверт, много рядко дава интервюта, но е един от най-следваните българи в Инстаграм.

Той е единственият българин, който е в Топ 30 на Инстаграм, Ютюб и ТикТок. В инстаграм единственият по-следван българин от него е актрисата с български корени Нина Добрев. Бодибилдърът Лазар Ангелов е най-популярният зад граница български инфлуенсър и с перфектното си тяло си е спечелил над 15 милиона последователи във Фейсбук.

Снимка: bTV

Израсналият в Люлин и в Банкя младеж от съвсем малък е обсебен от спорта и това предопределя бъдещето му. Страстта му към бодибилдинга и бойните изкуства се заражда след като с брат му започват да гледат екшън филмите от 90-те. Любимият му актьор от този период е легендата Жан-Клод Ван Дам, на когото младият Лазар иска да прилича. Той започва да си купува списания за бодибилдинг и да тренира в мазето.

Физическата подготовка му позволява да не приема военната си обучение като кой знае какво физическо изпитание. Лазар Ангелов е един от последните набори, които влизат в казармата, но за него това са просто 9 месеца загуба на време.

Една от първите по-големи трудности в живота му е търсенето на работа, след като се уволнява от казармата. Единственото, което го влече, е спортът, но не му е лесно да продължи кариерното си развитие в тази сфера. Младежът изкарва курс за фитнес треньор и започва работа в различни фитнес зали. Още тогава забелязва, че хората се възхищават на тялото му: „Виждах, че има някакво бъдеще в това, но не ми беше ясно какво точно ще е“, споделя той.

Силният мъж започва да ходи на състезания по културизъм и преди едно от състезанията прави видео у дома – снима тялото си, след което го качва в набиращата популярност платформа Ютюб. Това видео дава старт на забележителната му кариера като инфлуенсър и му позволява да превърне името си в запазена марка.

Видях потенциал в това нещо няколко години, след като бях качил видеата“, обяснява Лазар. „Някъде около 2010 г. влязох в канала си и открих, че едното от видеата имаше над 700 хил, гледания. Няколко души ми бяха писали с оферти за реклами. И тогава ми светна, че от това нещо може да се създаде някакъв бизнес.

Цялото интервю с Лазар Ангелов може да видите във видеото.

Друго по темата: