Благоевградчанинът Георги Георгиев-Джаич взе златен медал в категория до 90 кг, както и титлата Абсолютен шампион на Държавното първенство по бодибилдинг и фитнес. В „Тази събота и неделя“ той сподели, че за мускулите трябва и много учене – детайлно познаване жлезите, ензимите и още много неща от анатомията.

„Много хора си мислят, че знаят как да се хранят здравословно, но грешат. Прекаляването с плодове и сурови ядки например е много вредно за организма. Трябва да знаем кой ензим какво разгражда, по кое време на деня какво да ядем и в какво количество. Аз също консумирам вредна храна, но рядко. Пицата ми е любимо ястие, но от началото на 2020 г. още не съм ял“ – призна Георги Георгиев пред камерата на bTV.

Вчера той е прекарал общо 6 часа в залата. Две тренировки по два часа и два урока по един час с негови клиенти. В съботния ден Георги се надява да ограничи престоя си във фитнеса до 4 часа.

Георги Георгиев-Джаич използва сертифициран анализатор на тялото, за да установи метаболитната възраст на организма, мазнините и мускулната маса на своите клиенти. Така той изгражда най-правилния за тях хранителен режим.

Съпругата му Вероника също бе в залата и сподели, че хапва любимата си баница само когато е домашно направена.

„Правя я най-вече за децата – с оризови кори, хубави яйца и сирене. Едната дъщеря вече е ученичка, другата ходи на градина. Опитваме се да прекарваме колкото се може повече време с тях“ – сподели Вероника в „Тази събота и неделя“.