В своята рубрика "Духът на здравето" д-р Неделя Щонова представи историята на семейство Димитрови от Варна, чийто живот преди две години се преобръща от страшната диагноза, която чуват по телефона. Ето какво споделиха Силвия и Димитър в студиото на „Преди обед“.

Димана се роди през януари и до май всичко беше наред. Една сутрин видяхме малка подутина на ръката, която приличаше на ухапване от комар. Тъй като не спадаше, ходихме на ортопед. В един момент й направиха биопсия. Бяхме в колата, когато един следобед ни се обадиха и казаха „Извиняваме се, но е най-лошото. Злокачествен тумор на меките тъкани. След ампутация на дясната ръка и химиотерапия ще имате здраво дете“.

Снимка: bTV Media Group

Голям стрес изживяхме, животът ни се промени за секунди. Организирахме се за два дни. Преведохме документите на турски език и започнахме да ги изпращаме на турски клиники. Събрахме багажа в две чанти и тръгнахме за Турция, като баткото на Димана – Слав, го оставихме във Варна при леля му и баба му. Ръчичката на детето се поду за часове след биопсията, пръстите й блокираха. В турската болница пристигнахме в 4 сутринта и там веднага започнаха лечението.

Снимка: bTV Media Group

За 6 месеца Димана мина през 8 курса по химиотерапия и сега всичко е наред. Пожелаваме на всички в подобна ситуация да са много силни. Да знаят, че винаги има изход, да търсят второ и трето мнение. Да не чакат, защото времето е решаващо.

Благодарим на всички за подкрепата!

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.