"Това не го прави никой друг в България" - казва за "Тази сутрин" Владимир Стоев, който майстори изумително красиви рисунки в пяна от мляко. Всяка негова чаша кафе е като истинско произведение на изкуството. Той смая журито на "България търси талант", като направи за всеки от тях нещо уникално - за Катерина Евро  кученце с име Лола, за Славена Вътова - принцеса, за Любен Дилов-син - водолаз, и надпис с имената на дъщерие на Ицо Хазарта. 

Напитките, върху които рисува обикновено са с кафе, но за да спечели и децата, рисуваи  върху какао и шоколад. А реакцията на малчуганите е нещо, което го зарежда много. 

Споделя, че рисуването върху напитки е започнало на майтап. Случайно видял свой колега бариста, който направил фигура от мляко в кафето и се запалил. Лате артът е нещо не много познато в България, но той го превръща в своя страст и дългогодишна работа.  

"Най-интересно е, когато клиентите не знаят тези неща. Поръчват си просто късо кафе, но сложа ли контурите, сърце и цветове, изпадат в много емоционални състояния."

Няколко пъти негови клиенти са предлагали брак с чаша рисувано кафе.

"Това са едни от най-интересните истории. Един французин предложи на жена си пред количката ми скришом. Когато й поднесе кафето, тя беше изключително изненадана." - разказва той. 

Първата чаша, която му донася широка популярност в България, е с лика на Васил Левски.

На световно ниво това прави рисунка на футболиста Меси, която е публикувана в английско футболно списание. 

"Всички неща ми се случват неочаквано. Мой клиент и приятел си поръча да му нарисувам Меси. Нямаше как да му откажа. Когато клиентите ме предизвикват, добивам нови способности." 

И въпреки че още в началото на кариерата му към него валят предложения от за работа от световни мегаполиси, той остава в България. Мечтае да натрупа още известност и опит в международен план, но да отвори собственото си заведение за рисувани кафета именно в родината си. 

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg