Преди време Петя получава покана да се присъедини към група, в което майки на деца с увреждания предлагат свои произведения. Младата жена, която е майка на дете с проблеми с очите, много харесва инициативата и решава да помогне с каквото може. А то не е малко – Петя създава сайт, в който хората по-лесно могат да продават и купуват произведенията на майките. И не само че Петя не взема и една стотинка за работата си, ами дори плаща от своя джоб разходите.

Снимка: bTV

Сайтът „Купи подарък“ дава възможност на родители на деца с увреждания да споделят и да продават неща, които са създали, докато гледат децата си. Там може да се намери информация за всеки отделен случай и всичко е напълно прозрачно.

Именно тази прозрачност и яснота къде отиват парите е най-важното за Петя. Тя споделя, че покрай случая с „ХелпКарма“ много хора са били шокирани и с дни се е говорело само за това. С нейния сайт обаче няма начин да се случи подобно нещо.

Снимка: bTV

Зара, дъщерята на Петя, има проблем с очите, но въпреки това младото момиче рисува и то много добре. 8-годишното дете има затруднения да разпознава цветовете, но ги комбинира отлично.

Още за Петя и Зара може да научите от видеото.