Певицата Ивана гостува в "Тази събота и неделя", където сподели интересни подробности за личния си живот и за предстоящите си изяви на сцената.

„Започна да се връща настроението у хората. Ние сме социални същества и искаме храна за душата. Аз лично искам да пея, защото това е моето лечение, така се чувствам полезна и се зареждам“ – сподели Ивана относно предстоящите концерти „Шампанско и сълзи“ в летните театри на Варна и Бургас.

„Чудя се как да подредя песните. Иска ми се началото да е по-тежко, да започна с песни, които не мога да изпея в нощен клуб или на фирмено парти, където хората искат само хитове. Обаче дъщеря ми Теодора, която е режисьор на концертите, казва „Мамо, с тези песни в началото ще трябва да раздаваме антидепресанти“. Така че, вероятно от средата нататък ще се промени сценарият и ако хората искат купон, ще е купон“ – разказа певицата, която живее в Пловдив, но все още не е решила дали да направи концерт в Античния театър.

„Животът ми е толкова динамичен, че когато станах на 50, си казах: Верно ли станах на 50? Не се усещам на толкова. Още ми се работи, още ми се правят луди неща. Искам да провокирам себе си“ – призна Ивана.

Относно формата си тя сподели, че това с дисциплината не е нейната рецепта, ако изобщо има рецепта. Заради проблемите с щитовидната жлеза е минала през операция и „хормоните се въведоха в някаква форма“.

„Смених много диети и накрая се спрях на „Зоната“. Не е трудно, вече 8 години съм с нея, като от време на време я нарушавам. Сега съм се стегнала, защото за концертите трябва да отслабна с 3-4 килограма. Всички артисти знаят, че камерата качва едни 5-6 кг, така че трябва да си надолу. Сега съм в зелената зона на „Зоната“ – поясни Ивана.

Тя сподели болката си и от скорошната загуба на баща й Тодор, който почина в началото на май след усложнения от коронавирус.

„Не мога да го преодолея. Дойде ми като гръм от ясно небе. Мислех, че съм недосегаема, че не могат да ми се случат тези неща. Помогнах на толкова много хора, които ме молиха за съдействие. Баща ми преодоля много неща, живееше втори живот, но явно така е било писано. Най-тежко ми бе на първия концерт в Златоград, нямаше и две седмици, откакто си замина, а трябваше да пея. Баща ми е музикант и от дете помня как се е случвало някой да почине в семейството, но той е поел ангажимент за сватба. Трябва да отидеш, няма как“ – разказа певицата.

Тя сподели, че родителите й са отгледали дъщеря й Теодора.

„Не разбрах кога завърши 7 клас. Веднъж тя ми каза „Мамо, ние с теб се „запознахме“ в 8 клас, когато дойдох да уча в Пловдив в Езиковата гимназия“. С нея се допълваме, защото аз имам опит, а тя е новатор. Напоследък я слушам все повече, доверявам й се за съветите относно концертите и клиповете“ – призна Ивана.

На финала на разговора тя пожела на всички да спрем това състезание, което ни кара да забравим кои сме. Да се състезаваме с нас самите, да се самоусъвършенстваме.