Актьорът Иван Панайотов днес е рожденик и става на 36 години. В „Преди обед“ получи подарък от водещите Деси и Сашо, но и той ги зарадва с подаръци от Занзибар, където работи като гид.

Селфи с водещите

Водещите получиха ароматен черен пипер от острова. За работата си като гид там, Иван сподели, че заради кораловия риф с делфини много обича да бъде там.

Попада в „Татковци“ след „дълъг и напоителен“ кастинг, както се изрази самият той. Първо е пробван за ролята на Тодор, героят на Павел Иванов, впоследствие за Радо, който в момента се играе от Стоян Дойчев и в крайна сметка е одобрен за ролята на Здравко, „лошото момче на квартала“.

"Татковци" и „Столичани в повече“ са с едни и същи продуценти и „съм много благодарен за втория шанс даден ми от тях“, заяви Панайотов. В "Столичаните" той беше в ролята на Димо.

За цифрата на годините, която навършва днес, споделя, че се чувства по-спокоен от преди - като по-млад е бил по-буен и неспокоен. Тогава му било важно да си постигне само това, което той иска и нищо повече, но сега смело заявява:

„Научих се да броя до 10 и това е отскоро, преди влизах с бутонките напред“.

След 9 години вегетарианство Иван пробва телешки стек, само защото треньорът му казва: „дай малко месо вече, ако искаш резултати“.

Преди 4 години загубва баща си, но приема смъртта му по-много спокоен начин. Срещат се последно на миналия рождения ден на актьора и той сподели как без да знае, инстинктивно се простил с него. С напредването на възрастта казва, че вече обича трудните и тъжните моменти. „Те ти отварят сетивата“, смята актьорът.

Разказа как като малко дете - от 5 до 10-годишен - е живял в санаториум. Боледувал от астма още от 3-годишен и си спомня тежки пристъпи от ранна детска възраст. Това е точно в края на социализма в България, тогава няма много варианти и алтернативни методи за такива деца. Това подтиква родителите му да вземат решение да отиде на пълен пансион в център за астматици. Там спи в една стая с 16 души и това го принуждава от 5-годишен да се научи да отговаря за себе си и личните си вещи. Родителите му идват от Бургас само за уикендите, но смело заявява, че точно това го изгражда като личност и прави връзката със семейството му още по-силна.

„За мен тази клетка, семейството, е всичко на света“, категоричен е Иван Панайотов.

Излекува се от астмата окончателно, когато идва да живее в близост до София по точно в село Костенец.
„Мина ми за един ден, защото водата е лековита“, сподели актьорът.

За рождения ден Иван Панайотов си пожела здраве, малко повече баланс и да брои до 20, не до 10, преди да каже нещо.

С Полина Николова от "Гласът на България"