Тази вечер от 18 часа започва новия комедиен сериал на bTV. Зрителите ще станат свидетели на забавните, но и предизвикателни ситуации в бащинството със сериала „Татковци“. За да разкажат повече за него, гости в студиото на „Тази сутрин“ бяха режисьорът Павел Веснаков и креативният продуцент Евтим Милошев.

Сериалът разглежда различни аспекти на това да си баща, като най-важни са отношенията между бащи и деца и между майки и бащи. Татковците са представени като алтернатива на майките и създателите на сериала задават въпроса може ли бащата да замести майката във всяко отношение. Разбира се ролята на майката не е омаловажена.

В главните роли зрителите ще видят актьори, които не са толкова популярни. Точно това е била целта, която са си поставили създателите на сериала. Те са искали да избегнат опасността да изберат актьор, само защото ще доведе зрители, но няма да е напълно подходящ за ролята. Всички актьори, които са избрани, просто са били най-подходящите за съответните роли и са получили място в сериала след дълъг кастинг.

Любопитна подробност е, че постепенно татковците от сериала стават татковци и в реалния живот. Един е станал баща малко преди кастинга, друг в момента очаква, а за останалите двама има време, тъй като историята в сериала ще бъде разказана в 140 епизода.

Екипът и актьорите са заедно по 12 часа на ден, така че вече са си станали близки. Освен възрастните и децата, на снимачната площадка има и много животни, защото като един от персонажите е ветеринар. Павел Веснаков сподели, че това много го е притеснявало, но се е оказало, че не е толкова лошо да се работи с деца и животни, когато има положителни емоции.