„Златните момичета“ Илиана Раева, Мария Петрова и Юлия Байчева гостуваха в „Шоуто на Николаос Цитиридис“. Ето какво споделиха те.

Илиана Раева:
Преди няколко дни станах баба за втори път. Баба е титла и се гордея с това!

Николаос:
Малко ще е странно, ако след време внучетата ти кажат „Баба ми е златно момиче“ (смях).

Илиана Раева:
Ами ще кажат, живот и здраве. Само дето не знам къде точно съм сложила голяма част от медалите (смях)... Не съжалявам за жертвите, които съм направила като спортистка. След успехите ти се отварят много врати пред света. Спортът дава толкова много, че усилията си струват.

Има съдба, има карма и не можеш да избягаш от нея.

След 10 ноември 1989 г. направих първия клуб в българския спорт, който е по новите правила. Имаше много присмех и подигравки, но след 7 години целият национален отбор беше от клуб „Илиана“. Днес съм президент на федерацията и сме най-успешната федерация в България през последните 10 години. Това е дълг за мен. Получила съм много от спорта и трябва сега аз да давам.

Би било много добре сред съдиите да преобладават мъжете и тогава ще се оправи тази субективност в художествената гимнастика.

Няколко книги можем да напишем за отношенията си с храната. През 1981 г. Анелия Раленкова, Лили Игнатова и аз бяхме в пика на успехите ни. На световното в Мюнхен Анелия стана шампион, а ние с Лили на второ и трето място с еднакъв брой точки. Абсолютен триумф на българската художествена гимнастика! За първи път на световно победихме СССР!

На стълбичката ще сме само ние, на пилоните са сложени три български знамена, но организаторите не могат да ни открият за награждаването. Голямо напрежение, в залата има над 10 000 души, които чакат, телевизията предава на живо.

Тогава Нешка Робева пита домакините има ли някъде зала или стая с храна. Казват й къде е и тя веднага тръгва натам. Ние вътре сме вдигнали краката и ядем банани, шоколади, всякакви лакомства. В един момент се появява Нешка с едно вишнево сако и ни подбра за награждаването.

Целия разговор можете да видите тук: