Легендарната гимнастичка и председател на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева беше гост в студиото на “120 минути” по bTV. Там тя заяви, че ако има нещо, за което е благодарна на пандемията от COVID-19, то е, че ѝ е дала възможност да прекара повече време с внучките си. Спортистката стана баба на още две момичета през последните 3 месеца.

Според нея би било невъзможно да прекара толкова време с момичетата и с дъщерите си, ако не беше извънредната обстановка.

Снимка: Getty Images

Водещият Светослав Иванов я попита дали планира бъдеще за момичетата в художествената гимнастика, на което тя отговори, че най-голямата ѝ внучка всъщност е проявила интерес. Когато момичето започнало да тренира елегантния спорт, установилo, че не ѝ допада, така че поне засега изглежда, че няма да последва пътя на баба си. Илиана Раева обаче не губи надежда за другите две момичета.

Основната тема, по която беше поканена спортистката, беше бъдещето на футболен клуб “Левски”, мажоритарен собственик на който е съпругът ѝ Наско Сираков. Тя заяви, че подкрепя съпруга си, макар че понякога да има чувството, че по-добре от него осъзнава какво предстои.

Илиaна Раева коментира и отлагането на Олимпийските игри и каза, че пандемията и карантината са нанесли тежък удар на спорта. Тя се надява хората да запомнят, че животът е велико тайнство и награда, дадена ни от Бог.

Цялото предаване може да гледате на btvplus.bg