"Моето любимо вкъщи е залата за тренировки", казва Ваня, която показа, че е в удивително добра форма особено на финала на "Фермата", когато вися 3 часа на греда, при минусови температури. 

Преди 5 години само след загрявката за тренировки тя се изморявала: "Чудех се защо хората си дават парите, за да получат инфаркт." Към днешна дата е дисциплинирана, обожава груповите тренировки, в които има съревнование и винаги дава кураж на хората, без значение кое е пръв и кой последен.

За дуелите във "Фермата" споделя, че всеки от тях я правел "по-силна и по-силна." И въпреки че стана рекордьор по брой дуели, никога не сие казвала, че не може да издържи повече. 

"Ръцете ми бяха сини от висенето. Едва ли в реалния живот бих висяла 3 часа. Но евала на Бобката, той издържа много! Викахме му - Пускай се, бъде джентълмен, той -не, първо дамите." 

След "Фермата" се чувства по-уверена и по-силна. Разбрала е, че когато се захване с нещо и повярва, значи може да се случи.  

Не й харесва представата за Хепи Ванче като стара мома, която е влязла във "Фермата", за да си търси мъж.

"Глупости! Аз съм Хепи Ванче, щастливата 37-годишна яхтена стюардеса, обиколила света, която иска да пусне котва!"

Допреди участието си във формата, никога не е хващала трион и брадва: "Всичко научих във "Фермата".
Любимата й овца там е Жанет: "Въртеше си опашката като кученце."

И макар сега да казва, че е "щастлива от всичко, което се случи", не е била толкова щастлива, когато е кандидатстваа за участие. 

"Когато ми свърши сезонът на лодката, аз се връщам и прекравам Коледа с нашите. След това си купувам билет до някъде за следващото пътуване. Мналата година това беше края на света. Тогава се появи едно момченце, поразби ми леко сърцето и накрая ми вика - "Ванче, това не е краят на света!". И виж ирония на съдбата - появиха се самолетни билети именно до края на света - Ушуая, най-южната точка на Аржентина. И се излекувах там - с танци и вино."