Григор Димитров, тенисист номер 1 на България, се включи директно от Калифорния в "Шоуто на Николаос Цитиридис". Тенис идолът на нацията коментира извънредното положение и дарението, което направи за болницата в Хасково. Гришо сподели, че е направил дарение на болницата в родния си град, като заяви, че чака с нетърпение тази апарати да пристигнат. 

"Искам това нещо да мине по-бързо и да има по-малки последствия", каза тенис звездата.

"В момента единственото нещо, което ме кара да продължавам да бъда още по-позитивен, е това, че ще има турнири. Кога? Това не се знае. В момента това не е най-важното нещо. По-важното е да съхраним себе си, да бъдем позитивни, което наистина не е лесно. Свикнали сме на различен начин на живот, което в момента ни кара да научаваме нещо съвсем различно за самите нас. Дори в момента не мога да се погледна като тенисист, ако трябва да си призная", споделя Григор Димитров.

"В момента сме само аз и моят треньор. Няма фенки, които да се грижат за мен. Ще се прибера в Европа веднага след края на извънредното положение, може би в България. Искам да се събера с роднините и просто да прекараме време заедно. Може би два месеца ще съм в Щатите, след което ще гледам само да се прибера и да съм с любимите си хора", казва Гришо.

"Едно послание към българите: "Винаги ми е харесвало "Съединението прави силата". Трябва да сме сплотени най-вече в такива ситуации. Когато печеля, винаги съм усещал, че печели и България. Имаме голямо сърце и продължаваме напред. Нека обичаме хората около нас - роднините, и да се подкрепяме. Ние сме много силна нация!", споделя Григор.

Вижте какво още каза Григор Димитров във видеото по-горе, както и в сайта на bTV.