Графа и част от младежкия китарен оркестър „София“ споделиха в предаването COOLt как са създали акустичната версия на „Химера“.

„Всичко стана много случайно. Получих мейл от г-н Бузов с добър отзив за заниманията ми с китара. Когато правих „Химера“, се сетих за него и му предложих да направим тази версия. Той направи прекрасен аранжимент“ – разказа Владимир Ампов-Графа.

„Бях впечатлен как Графа говори с любов към нашия инструмент и затова му писах. Когато той ми звънна, батерията на телефона ми беше само на 6%. Каза ми „Аз съм Влади Ампов и имам една идея“. Помислих, че е родител на някой от моите ученици и чак по-късно осъзнах кой ми се обажда“ – сподели Валентин Бузов, ръководител на младежкия китарен оркестър „София“ и по едно съвпадение учител по музика в гимназията на водещата Натали Трифонова.

„Един месец работихме върху парчето. Беше чудесен период, добре се почувствахме. Сега може би повече хора ще поискат да свирят на китара“ – коментираха възпитаниците на Валентин Бузов.

Графа призна, че свири на китара от две години след прекъсване от 10-12 години, което е наложило да започне отначало.

„Впуснахме се заедно в този експеримент. Заснехме първо акустичната версия и после основния клип, което ни се случва за първи път. Музиката сега е твърде дигитална и хората искат нещо по-чисто, по-семпло и интимно“ – обобщи Графа.