Певецът Влади Ампов, по известен като Графа, беше гост в студиото на „Тази сутрин“, за да представи новата си песен „Химера“. Той сподели, че въпреки невъзможността да изпълнява музиката си пред публика, не е спрял да пише песни цяла зима и сега, дни преди астрономическата пролет, е решил да сподели една от тях с феновете си.

Според Графа най-голямата химера днес са срещите с публиката и срещите между хора очи в очи. Той уточни, че през последните години и най-вече по време на пандемията, общуването между хората се преместило в една паралелна реалност.

“Надявам се нещата в България и по света час по-скоро да се нормализират“, каза той. „И специални ние музикантите отново да се срещаме с публиката на концерти, защото това на нас особено много ни липсва.“

Графа е работил повече от 3 месеца по песента и я е свирил на китара. Почитателите му няма да се изненадат, защото изпълнителят често споделяше видеа, в които изпълнява свои песни само с акустична китара. Единствените, които може би се дразнят заради пристрастеността му към китарата, са хората, които живеят с него.

„Аз неведнъж съм споделял в интервюта, че съм много запален по китарата“, сподели Графа. „Постоянно свиря. Всеки ден. Със семейството ми станахме по-сплотени. Имаме един много хармоничен ритъм заедно, но може би малко им досаждам с моята музика, която звучи от всички етажи.“

Снимка: Олег Попов

Музикантът сподели, че не се опитва да контролира децата си и ги оставя да се занимават с каквото им харесва. Дъщеря му Никол проявява интерес към музиката, но баща ѝ ще я подкрепи в каквото и поприще да реши да се развива.

Цялото интервю с Графа може да видите във видеото.