Петък 13-ти предизвиква страх у много хора... Актьорите Георги Кадурин и Мария Сапунджиева гостуваха в студиото на "Тази събота и неделя" по bTV, за да разкажат повече за театралната постановка "Петък 13-ти".

Използва се този фаталистичен ден, за да може героите да се поставят в една много смешна, поне според мен, ситуационна комедия, която е изцяло в ръцете на артистите", каза Георги Кадурин.

"Аз затова се захванах с режисирането й", допълва актьорът за театралния проект. 

"Аз много се надявам актьорите да се правят с това, защото те са царете на смеха. Но пиесата не е свързана само с някакво кикотене. По-скоро много сръчни артисти трябва да го играят, за да стане като дантела", каза Кадурин.

"Не ми е за пръв път да режисирам колеги", допълни той.

"Да репетираш с маски, както и да играеш с маски, е пълна глупост. Театърът и без това е във вегетация", заяви Кадурин.

"Светът отива на лошо, на лошо отиват нещата. Но не съм си представяла, че това ще е формата на пандемията", каза Мария Сапунджиева.

"Мисля, че нормално се случват тези неща, защото самият човек много се е отдалечил от философията за живеене. В последните векове някакви големи философи да са се родили?", допълни тя.

"Сега всеки ден ни се говори, че смъртта е на една крачка от теб, а би трябвало да живеем всеки ден така - да не го забравяме. Човек се ражда и знае, че е смъртен", каза тя.

"Времето е идеално за комедия. За да направиш хубава комедия, първо трябва да си минал през трагедията. Да си я осъзнал, за да можеш да й се надсмееш", допълни Сапунджиева.

"Затова избрахме тази пиеса. Едни нормални хора в ненормални обстоятелства", каза Кадурин.

"Докато има човечество, театър ще има", заяви Мария Сапунджиева.

"Да се смени някакъв мироглед, да стане кой знае какво чудо в психиката на човека заради COVID-19 пандемията - абсурд", заяви Кадурин.

Вижте какво още споделиха Георги Кадурин и Мария Сапунджиева във видеото най-горе!