"Не съм татко в истинския живот!" - сподели актьорът Филип Буков в "Шоуто на Николаос Цитиридис". Той изпълнява една от главните роли в сериала "Татковци" по bTV (т 20 септември, всеки делник от 18 часа). С невероятно чаровна усмивка, Филип Буков разкрива повече за "един инцидент, случил се преди доста време, заради който се оказва, че имам син". 

Моят персонаж трудно свиква с мисълта за детето и с навиците, които трябва да изгради" - разказва Филип. Точно заради това получава и упреци от останалите герои.

"Хвърлям детето като примамка и завързвам нови контакти" - така Филип описва действията на героя си Алекс в сериала.

Алекс е плейбоят татко, който, с присъствието си на детските площадки, кара майките да се разсейват от вечното внимание, с което обсипват децата си. 

Четирима са бащите в сериала, които вечер, след работно време се събират, за да споделят своите мъки относно гледането на децата. от по-сериозна гледна точка сериалът засяга въпроса колко сериозна роля играе бащата за възпитанието на поколението.

Преди да завърши НАТФИЗ, Филип Буков следва философия. За новото си амплоа на актьор кандидатства 3 пъти. 

Докато си ме късаха, аз си учех философия. Със сигурност това е една дисциплина, която разширява кръгозора, мисленето и интелектуалния капацитет.

Упоритостта, както и любовта му към екстремните спортове, са част от неговия характер. Занимава се с автомобилизъм, бокс, сноуборд, кайт сърф, планинско колоездене и често ходи с приятели на академично гребане. 

Когато поемам риск, всъщност си почивам психически!

Новото му занимание в каскадьорството. В "дуел" с Николаос Филип Буков показва как се отиграва удар с юмрук в челюстта и ритник между краката. 

„Татковци“ проследява ежедневието на четирима бащи и предизвикателствата, пред които те се изправят в отношенията с децата си. Героите имат различни професии, характери и социален статус, но са обединени от едно общо желание - да бъдат добри родители. Освен като бащи, те се опитват да се реализират и като професионалисти, съпрузи и любовници, което често води до сложни дилеми и комични ситуации.