Анди Гарсия и Глория Естефан са семейство - но само на екрана!

Двамата играят съпрузи в новата романтична комедия на HBO MAX – "Бащата на булката". Гарсия е бащата, който трудно приема, че дъщеря му е пораснала и иска да се омъжи. Естефан е неговата съпруга, която иска развод, но решава да отложи процедурата, когато разбира че дъщеря им е сгодена.

Ексклузивната среща с Анди Гарсия и Глория Естефан е специално за зрителите на bTV в ефира на "Тази събота". 

"За мен тя беше буквално като ребро адамово!" - споделя Гарсия за екранната си партньорка. Тя е била единственият и пръв негов избор за тази роля. 

Двамата се познават от "десетилетия". Носят гореща латинo кръв, и двамата са наследници на кубински бежанци, и двамата живеят в Маями и са близки приятели.

"Той се въртеше около групата ни още докато беше тийнейджър, преди да се запознаем. И накрая вечер обикновено свирехме класическа кубинска конга, а той скачаше, вземаше бонгото и засвирваше. И в един момент – години по късно – се запознахме официално. Имала съм честта да работя с Анди и преди това, но тази е първата ми главна роля", разказва Глория Естефан.

Така двамата от добри приятели се оказват и добри колеги.

"Още от първия ден се почувствахме като семейство. Наистина беше едно прекрасно преживяване!" - разказва тя за работата им.

От общата им работа и двамата си спомнят една сцена, на която са се заливали от смях.

Режисьорът им дал право на пълна импровизация и това се превърнало в причина за множеството повторения. 

Във филма това е сцената с вечеря, когато дъщеря им съобщава, че ще се омъжва. Оказва се, че тя е била активната страна и е направила предложението. Именно това предизвиква незабравими реакции у героя на Анди Гарсия. 

"Два дни я снимахме тази сцена. Защото имаше много ъгли. Но беше страхотен купон. Трудно беше да не си доядеш всичко в чинията, та да остане за следващия дубъл. Много дубли бяха… Храната беше страшно вкусна!" - разказва Глория Естефан. 

Двамата и преди са си партнирали за кратко в "Историята на Артуро Сандовал" – най-известеният тромпетист на Куба. Но признават, че в новата романтична комедия е съвсем различно. 

Споделят и кои са любимите им сватбени песни на всички времена. 

За Глория Естефан това е парчето на Карлос Гардел. Тя пише текста на английски и я записва. Признава, че това ще бъде завинаги любимата й сватбена песен. 


Анди Гарсия пък предпочита традиционна кубинска конга, която е последната песен на сватбата.  

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.