Понякога изглежда, че голяма част от хората са в една от двете крайности – или не вярват, че могат да се заразят, или стават направо параноични в опитите си да се предпазят. Певицата Глория Естефан е от вторите и от началото на пандемията излиза колкото се може по-рядко, спазва дистанция и винаги, когато може, ходи с маска. Въпреки това един единствен момент на невнимание се е оказал достатъчен, за да се зарази с вируса.

Изпълнителката на „Conga“, „Turn the Beat Around“ и „Don't Wanna Lose You“ сподели в Инстаграм, че е пипнала вируса, въпреки всички мерки, които е взела:

На 30 октомври беше единственият път, в който си позволих да изляза. И споделям това, за да знаете колко заразно е всъщност. Носих маската си през цялото време. С още трима членове на семейството ми отидохме в ресторант на открито и бяхме с маски, докато седнахме, както и след това.

Снимка: Getty Images

Глория Естефан няма как да е сигурна в кой момент точно вирусът е стигнал до нея, но има предположение:

Единственият начин, по който мога да си обясня, че е станало, е когато един човек се приближи до мен и ме потупа по рамото. Беше много близо и не носеше маска. Каза ми много хубави неща. Това е единственият ми контакт извън най-близките ми хора, с които съм карантинирана. А всички те са здрави.

Снимка: Getty Images

Певицата е заподозряла, че нещо не е наред, когато е започнала да губи вкуса и обонянието си, но не се е сетила за вируса веднага:

Несправедливо обвиних готвачката си, че не се е справила с пилето, което ми приготви, защото нямаше вкус. Чак на следващия ден установих, че и закуската ми няма вкус и не мога да помириша сапуна си. Тогава малко се паникьосах, като други хора, защото страхът е голяма част от всичко това.

След като си е направила тест е станало ясно, че наистина е заразена с COVID-19, но освен загубата на вкуса и обонянието не е имала други симптоми. Плашещата случка я е насърчила да призове последователите си да бъдат максимално предпазливи и да носят маските си.