Актьорът Деян Донков гостува с най-големия си син в предаването COOLt.

„Той е вратар на „Левски-Раковски“. Аз също обичах да съм на вратата, когато играехме футбол. Баща ми беше добър във футбола, макар да е полковник полицай, което не ми беше най-любимата професия. Спортът възпитава, затова е добре, че спортува. Нека сам си избере професия. Преди време свиреше на китара и се ядосвам, че спря“ – сподели Деян Донков за сина си.

„Баща ми ме учи как да живея. Може би най-ценният съвет от него е да имам търпение и да се държа като мъж. Той има силна интуиция. Понякога е много строг, кара ми се най-вече за неща, свързани с училището, както и за телефона... Интересно ми е да го гледам в театъра, но не и да работя това. Най-любими ми са две представления с него – „Полет над кукувиче гнездо“ и „На ръба“ – призна Деян Донков-младши, който е син на актьора от връзката му с Анастасия Ингилизова.

„Ако трябва да сме честни, атмосферата в театъра сега е траурна. С тези празни столове и хора с маски. Абсолютен кошмар“ – сподели актьорът, за когото наскоро излезе книга – „Пламъци по сцената“ на Димитър Стайков.

„В жълтата преса прочетох, че съм се молил на Димитър Стайков години наред, за да напише книга за мен. Това изобщо не е вярно. Той ми се обади и ме попита дали може да я напише“ – коментира Деян Донков.

Актьорът припомни трудностите около раждането на Деян Донков-младши.

„Той беше два месеца на венозни антибиотици, в кувьоз. Костта на крака му беше пихтия, най-вероятно инфектирана от игла. Молих се много, написах безброй писъмца на Св. Серафим в Руската църква. Когато се оправи, лекар в Горна Баня видя снимките и каза, че е станало чудо... В края на март чакам трето момче, най-вероятно Йоан ще се казва“ – сподели Деян Донков и припомни думи на своя ментор Крикор Азарян, че случайността е другото име на Бог.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.