Снощи Цветелина Томиъм се раздели с престилката в MasterChef, но не и с мечтата си да има собствен ресторант на колела за мексиканска храна.

Тя е родена в Горна Оряховица, но днес може да се нарече и гражданин на света, защото е живяла къде ли не – Малта, Италия, Щатите и Тайланд. А от две години отново е в България.

"Горда съм със себе си. Да участвам в MasterChef бе моя мечта още от 2010 г., когато гледах първия сезон в Щатите“ – сподели тя в „Преди обед“.

В началото на 90-те години родителите й заминават за Малта в търсене на по-добър живот.

„Тогава Малта и Кипър са били единствените безвизови дестинации. Баща ми е бил в Кипър и каза „Там не!“, затова се избира Малта. Баща ми почина, когато бях на 15, затова започнах работа още като ученичка. Миех чашите и чистих пепелниците в един бар“ – разказа Цветелина.

В Малта тя среща съпруга си, който е морски пехотинец в американския флот.

„Видяхме се в един претъпкан бар, като погледите ни се срещнаха през много хора. Усмихнахме се все едно се познаваме от 100 години. Беше любов от пръв поглед. Живеехме където го изпратят на служба. Първо бяхме в Хавай, където се роди нашият син, после във Вирджиния. След като той напусна армията, отидохме в Хюстън“ – сподели Цветелина.

Заради ангажиментите към армията съпругът й често е отсъствал от дома, понякога до 9 месеца, и тя е отгледала сама трите им деца.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.