По-малко от месец преди поредното дело срещу бившия кмет на столичния район „Младост“ - Десислава Иванчева, тя сподели радостната новина, че очаква дете.

„Имах проблем със Специализирания съд, не ме пускаха на инвитро процедури, тъй като не било спешно и неотложно. Те направиха изключение към мен, за да се извърши манипулацията“, обясни тя в "Тази събота".

"Чувствам се прекрасно и заредена", каза Иванчева и благодари на лекарите за отношението към нея.

По думите й дама от Швейцария й помогнала финансово.

"След като съобщих на адвокат Савова новинита на 2 април, много журналисти започнаха да ми се обаждат. Явно продължавам да бъде подслушвана", отбеляза Десислава Иванчева.

„Пожелелавам на всички хора с репродуктивни проблеми скоро да са щастливи като мен и да имат това вълшебство“, разказа още Десислава Иванчева.

„Предполага се, че бебето е момче и ще се роди през ноември. Това, че съм бременна няма нищо общо с присъдата. Законът е еднакъв за всички“, отбеляза тя.

Десислава Иванчева посочи още, че се притеснява за изхода от делото. „Всички знаем, че в България няма законов съд и няма правов ред. Специализираният съд трябва да бъде закрит, тъй като там не играят факти и доказателства, а поръчки“, заяви тя.

По думите й няколко дни преди задържането й Ваклин е дошъл в администрацията с белязани пари и микрофони, с предложението да дари детска площадка. Тогава обаче тя го приема в заседателната зала, а не в кабинета си и той не успява да подхвърли парите.

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.