Белослава се включи чрез видеовръзка в "Тази сутрин" от черноморския бряг в Лозенец, за да сподели за празнинанието от престижната награда "Златно перо", която певицата получи за приноса си към културата и изкуството.

"Сред всички наградени лауреати на тази награда има изключителни имена, аз ги наричам магьосници. Това са хора, пред които мога само да се преклоня. Голяма част от тази награда е и на моето семейство. Мисля, че нося огромната отговорност да споделя и да предам всичко научено чрез моята музика и текстовете. Да предам на всички посланието на доброто слово и обичта - на всичко, което аз съм научена в детските ми години - сега е моментът да бъде споделено", каза Белослава.

"Нашият език е едновременно дълбок, живописен, страстен и е много сложен - има съгласни, които са много трудни за изпяване. Аз съм много горда с него, много ми харесва", допълни тя.

"Обичта носи по-голямата дълбочина от любовта. Обичта е там, където се срещат дълбоко рибите, които говорят на друг език", каза Белослава.

"За мен красотата на живота като цяло е във великолепието на душата. Затова е изкуството - да възкачи душата на пиедестал, който да помогне на хората да оцелеят в каквито и трудни време на живеят, да оцелеят, дабъдат щастливи или поне да опитат да бъдат. Между обичта, душата, изкуството и радостта се крие тайната към нашия най-човешки и нормален път", допълни певицата.

"Повечето текстове съм написала тук. От 25 години идвам на Южното Черноморие и намирам мястото за вдъхновяващо и хората за топли", сподели тя.

Вижте какво още сподели Белослава във видеото в сайта на bTV Новините.