Те са млади и със сериозни професии, но избират живот, който би учудил мнозина. Мариана и Симон са хижари в Швейцария, където си носят вода с менци и цепят дърва, за да се топлят. 

Двамата се срещат на работа в научен институт в Швейцария. Той е инженер и разработва робот, който се слага върху гърба на децата по време на операции. Тя прави своята диплома работа и се занимава със слухови апарати. Общото между тях е, че обичат да се разхождат из природата.

Двамата решават да си направят триседмичен експеримент и заживяват в планинска хижа. Всеки ден след работа пътуват един час с влак и след това правят двучасов преход, за да се приберат вкъщи. Носят си вода с менци и цепят дърва, за да се топлят. Близо до природата се чувстват страхотно и така се ражда мечтата им да бъдат хижари. В Швейцария това се оказва много труден процес и когато вече са по пътя към България, получават обаждане, че могат да стопанисват мечтаната хижа.

„Докато работехме в офис, имахме само 2 или 3 часа заедно в деня“, сподели Мариана в „Преди обед“ по bTV. „След това прекарвахме цялото време заедно“, допълни тя.

Харесва им да си приготвят сами различни сладка и сокове, а храната се налага да си доставят с хеликоптер. „Храната в един хеликоптер ни стига за около месец“, сподели жената. 

Какво е общото на младото семейство със Смолян и за какво мечтаят двамата - гледайте във видеото по-горе.