Алекс Сърчаджиева и Деси Бакърджиева гостува в студиото на "Тази неделя", за да коментират най-интересните теми от изминалата седмица.

Алекс Сърчаджиева сподели, че е възмутена от това, че хората са готови да дадат от 150 до 300 лв, за да не се ваксинират. „Защо се изкарва фалшив ваксинационен паспорт?“, пита тя и заяви, че за нея това е престъпление.

Актрисата е сигурна, че в есенно-зимния сезон в болниците ще има бум на „ваксинираните“. Официалните данни са за 20% ваксинирани, а за актрисата в България това са едва 10%. Сърчаджиева казва, че ако те хванат с такъв паспорт в Гърция, те глобяват 5000 евро, а глобата за медицинско заведение е 50 хил. евро и също така могат да те уволнят от работа. За нея не е нормална практиката в България да се изкарват фалшификати.

Деси Бакърджиева пък призова децата да внимават, когато пресичат. От друга страна, възрастните пък да внимават, когато седнат зад волана. Спомня си как е била със сестра си и трите им деца и шофьори не са спрели на пешеходна пътека два пъти. Тя призова, когато шофираме, ние да се чувстваме като на работното си място и да сме малко по-нащрек, защото „децата нямат спирачки и ние сме тези, които отговарят за тяхното бъдеще“, казва актрисата.

През седмицата Би Би Си публикува инфографика, в която става ясно, че все по-често обажданията на спешните телефони са свързани с менталното здраве на хората, а не с престъпления. За трите дами в студиото не е срамно да се поиска помощ: „Животът е колело - днес си горе, утре си долу“, заявява Алекс Сърчаджиева.

Вижте какво още споделиха Алекс Сърчаджиева и Деси Бакърджиева във видеото в сайта на bTV Новините.