Дъщерята на световноизвестния бас Никола Гюзелев и талантливата актриса Анна-Мария Гюзелева организира парти в полите на Витоша за Световния ден, посветен на бунтаря в кухнята Антъни Бурдейн (#BourdainDay).

Адриана Гюзелева е кулинарен блогър и фен на магьосника на уличната храна, който се самоуби през 2018-а. Денят се чества в световен мащаб от 3 години. У нас беше отбелязан на 25 юни в полите на Витоша с музика на живо и специално меню за уикенда. 

“Имаше свински уши и свински глави, които трябваше да са за украса. Обаче когато хората ги видяха как се въртят на шиповете, и започнаха “дай-малко”, “ох, колко вкусни тези бузи”. Имаше хубава студена бира, вина, провансалско розе. Той, колкото и да е бил бунтар, е обичал френското розе”, разказва Адриана.

Тя се запалва по кулинарията по съвсем естествен начин, без да го мисли и планира. След като се прибира в България започва да се интересува, докато готви за баща си предимно ястия от италианската кухня.

“Той си обичаше месца, салатки. Един път за рождения му ден му приготвтих бьоф бургиньон, по бургунски телешкото, което също го имаше уикенда”.

Любимото ястие на баща й е била семплата паста Алио, олио е пеперончино. “Той си беше и месар, мисля, че щеше да се изкефи на този празник”.