Грижата за кожата през есента се основава главно на възстановяването на вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи през лятото. Ето защо най-важната и главна роля сред козметичните продукти през този сезон се отрежда най-вече на хидратиращите средства. Ето какво трябва да знаем, за да възвърнем свежестта и красотата на кожата си.

Нежно почистване

Кожата се нуждае от специална грижа, която е адаптирана към новите климатични условия. Поради тази причина използването на продукти за почистване с овлажняващи свойства е препоръчително, особено ако имате суха кожа. В допълнение, сменете стипчивия тоник с богат на витамини. Избягвайте козметиката със съдържание на алкохол.

Ежедневни грижи – от изключително значение

Студеното време засяга предимно сухата и чувствителна кожа, така че, както вече стана ясно, използването на овлажнители е от съществено значение. Ако сте над 30 години, дерматолозите препоръчват, като начин за предотвратяване на стареенето на кожата, подхранващи кремове с ретинол, витамин А и C. Специалистите съветват е използването на нощни кремове с високо съдържание на хидратиращи съставки.

Плодове и зленечуци за блестяща кожа

През есента може да се възползвате от прекрасния сезонен арсенал от плодове и зеленчуци. Доматената маска е идеална за мазната кожа поради своите стягащи свойства. Маската от грозде оказва чудесен пилинг ефект, а за суха кожа може да опитате комбинация от диня и яйчен жълтък.

Гроздето – еликсир на младостта >>

Преди прилагането на плодовата или зеленчукова маска, използвайте ексфолиант, който съдържа плодови ензими за отстраняване на мъртвите клетки от кожата.

6 козметични приложения на динята >>

От значение е и храната

Най-важното нещо, за да имате красива кожа на лицето си, разбира се, е здравословната диета. Консумацията на пресни зеленчуци и плодове и на най-малко 2 л вода на ден ще възвърне блясъка и еластичността на кожата ви. Особено ценни пред този период са храните, богати на витамин С.

Бъдете внимателни към чувствителните зони

Не забравяйте шията и деколтето! Тези две области са много чувствителни и не рядко се оказват пренебрегвани. Използвайте скраб и за двете области веднъж седмично и не забравяйте, когато прилагате крема върху лицето с , да нанасете от него и върху въпросните области.

7 златни правила за секси деколте