Добре дошли в най-романтичното кътче на Земята! Островът Бора Бора се издига от кадифените морски дълбини на Тихия океан, през меките цветове на лагуната, за да посрещне всички, търсещи приключение и безкрайни бели плажове. Красотата тук запълва всеки удар на сърцето, а нежният бриз премахва и най-натежалите грижи от ума.

Бора Бора се намира само на 50 минути полет от остров Таити и… на 20 часа със самолет от София.

Но нека това не ви спира. Богатата палитра от цветове, която ще се открие през прозорчето на самолета, ще бъде вашата любов от пръв поглед! А на земята ще ви очакват уютни къщички в морето, луксозни спа центрове, вълнуващи приключения в тюркоазените води и невероятни залези.

Простичко казано, това е един от най-красивите острови на света.

Бора Бора се намира върху застинал вулкан и е част от архипелага Дружествени острови на Френска Полинезия. През 1722 г. става протекторат на Франция, а името "Бора Бора" от таитянски означава "първороден".

По-голямата част от острова е зает от безкрайни бели пясъчни ивици, обсипани с кокосови палми, а под вода се крият цветни морски обитатели и палитра от коралови рифове.

Екзотичното преживяване се допълва от плаващите къщички, построени в типичен таитски стил. Те са също толкова луксозни, колкото и хотелска стая. Доста често гостите дори имат опция да наблюдават тюркоазените води през прозрачния си под или да се гмурнат в океана директно от частната си веранда.

Що се отнася до местната кухня: на гостите често им е позволено да ловуват риба за вечеря или да се придвижват с каяк до земята и да похапват там. В ястията присъства риба тон, приготвена по всевъзможни начини, както и много кокосово масло.

Споменавайки кокосите – важно е да се пазите от падащи кокосови орехи, защото нараняванията могат да бъдат сериозни.

Чудите се какво още можете да видите на тази приказна територия? Повечето забележителности се намират под вода. Можете да се гмуркате с шнорхел, да посещавате други "мату" - така са известни тук малките островчета, да плувате с акули и риба скат.

Можете да разглеждате и забележителности на земята, но е важно да знаете, че там няма градски транспорт - на разположение на туристите са велосипеди или коли под наем.

Към края на деня препоръчваме да се насладите на последните лъчи на слънцето от пясъците на плажа Матира. А вечерта може да се потопите в традиционните танци на местните жители.

Интересен факт е, че на острова е невъзможно да заснемеш лоша снимка. Излишно е да подчертаваме, че Бора Бора е перфектната дестинация за предложение за брак, сватба на морето или за меден месец. Знаем, че вече си записахте Бора Бора в списъка с дестинациите, а ние ви пожелаваме прекрасни моменти и безкрайно лято!