Всички майки знаят колко е трудно да свалиш онези няколко килограма, които са се натрупали по време на бремeнността и сякаш са закотвили кантара да показва едно и също. И не само килограмите са проблем, а и отпуснатата кожа. Понякога да влезеш във форма след раждането отнема месеци и дори години. А и често жените се нуждаем от малко вдъхновение по темата.

Нашето днешно вдъхновение са актрисите Катрин Хейгъл и Блейк Лайвли, които цяла година се наслаждаваха на майчинството си, но с наближаването на топлото време, летните ваканции и служебните ангажименти решиха да влязат във форма ударно.

Минали са почти 14 месеца от раждането на третото й дете – момченцето Джошуа Бишъп и 39-годишната Катрин взема решение да върне плочките на корема.

Само за 5 седмици звездата от „Анатомията на Грей“ е постигнала завидни резултати, които самата тя сподели с феновете си в Инстаграм под формата на снимки преди и сега.

Първата от трите снимки показва как е изглеждало тялото на актрисата месец след раждането, втората – година след това, а последната е от този уикенд, споделя в поста Катрин.

„Няма да лъжа – упраженията са наистина тежки, но резултатите, които постигнах само за 5 седмици, поддържат мотивацията ми и ме вдъхновяват да продължавам. Благодарна съм, че имах цяла година да намеря тези мускули на корема и да върна дупето си на мястото му, както и че не бях пресирана от работата да си върна формата бързо, но е време да превърна фитнеса и здравето на тялото си в приоритет“, написа русокосата актриса към фотосите.

Джошуа е първото биологично дете на актрисата и партньора й. Двамата вече са родители на две осиновени дъщери – Налеа (8 г.), корейски произход и Аделаида (4 г.), която е от афро-американски произход.

Ето и още една горда мама, която е притежателка на завидни плочки на корема -  Блейк Лайвли, която успява да свали цели 30 килограма, натрупани по време на бременността. За разлика от Катрин, Блейк е тренирала усилено през цялото време след раждането – цели 14 месеца.

„10 месеца дебелееш – 14 месеца отслабваш. Чувствам се горда!“, написа в Инстаграм профила си 30-годишната Лайвли.

Важен съвет, поднесен с хумор, който тя споделя с всички, които си мечтаят за тяло като нейното: „Не можеш да свалиш 30 килограма, които си натрупал по време на бременността, скролвайки из Инстаграм и чудейки се защо не изглеждаш като моделите на бельо.“

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Блейк Лайвли и актьорът Раян Рейнолдс имат две дъщери  -  Джеймс на 3 години и Инес на 16 месеца.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos