Не е задължително кюфтетат да са от месо. В летните жеги дори е по-добре да заложим повече на зеленчуците, защото са по-леки храни. Броколи, карфиол, чушки, моркови - това са основните продукти в тези кюфтенца. Много бърза начин да ги приготвите е да използвате замразен микс от тези зеленчуци. 

Съставки

  • 2 бр. Моркови
  • 1 бр. Зелена чушка
  • 1 бр. Сладки червени чушки
  • 100 г Броколи
  • 3 с.л. Брашно
  • 2 бр. Яйца
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 2 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Ако използвате замразен микс от зеленчуците, оставете да се размразят съвсем леко, след което разбийте с блендера на пюре. За пресните зеленчуци първо нарежете на едро, след което също пасирайте. 
  • 2. Добавете яйцата, солта, брашното и черния пипер и отново пасирайте. От сместа оформете еднакви по големина топки, които леко притиснете между дланите си. 
  • 3. Загрейте тигана с мазнината в него. Когато станат златисти, извадете и отцедете от мазнината върху салфетка. 
  • 4. Зеленчуковите кюфтенца гарнирайте с млечен сос, зелена салата или други свежи зеленчуци.