Не е задължително кюфтетат да са от месо. В летните жеги дори е по-добре да заложим повече на зеленчуците, защото са по-леки храни. Броколи, карфиол, чушки, моркови - това са основните продукти в тези кюфтенца. Много бърза начин да ги приготвите е да използвате замразен микс от тези зеленчуци.
Съставки
- 2 бр. Моркови
- 1 бр. Зелена чушка
- 1 бр. Сладки червени чушки
- 100 г Броколи
- 3 с.л. Брашно
- 2 бр. Яйца
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 2 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Ако използвате замразен микс от зеленчуците, оставете да се размразят съвсем леко, след което разбийте с блендера на пюре. За пресните зеленчуци първо нарежете на едро, след което също пасирайте.
- 2. Добавете яйцата, солта, брашното и черния пипер и отново пасирайте. От сместа оформете еднакви по големина топки, които леко притиснете между дланите си.
- 3. Загрейте тигана с мазнината в него. Когато станат златисти, извадете и отцедете от мазнината върху салфетка.
- 4. Зеленчуковите кюфтенца гарнирайте с млечен сос, зелена салата или други свежи зеленчуци.