Ако сте фенове на суши и вкусът на водорасли е нещо, което бихте пренесли в кухнята си, тези лесни зеленчукови хапки ще направят точно това. Приготвят се за минути, а вкусът им ще се превърне в любим за цялото семейство. Ние ги харесваме, защото са забавни и помагат да си набавим нужния за здравето ни йод.

Листата нори са с различни размери, така че след като приготвите плънката, в зависимост от това колко дебели хапки ще направите, може да се наложи да използвате допълнителни листа. Тук посочената рецепта е за листа с размер 24х12см.

Eксперименирайте с различни плънки: краставица, варено яйце, варен морков, репичка, зелен лук, кълнове, пушена риба – възможностите са безкрайни...

Съставки

  • 1 бр. Авокадо
  • 4 бр. Бейби моркови
  • 8 бр. Нори
  • 1/2 бр. Чушка
  • 1/2 с.л. Соев сос
  • 1/2 с.л. Ябълков оцет
  • 4 см Корен джинджифил

Начин на приготвяне

  • 1. Морковчетата се нарязват на тънки пръчици, върху тях се настъргва джинджифилът, поръсват се с оцета и соевият сос и се остават да поседят 5 минути.
  • 2. Междувременно чушката се нарязва на пръчици, а авокадото се оформя на лентички.
  • 3. Взима се лист нори и се слагат надлъжно няколко парченца морков, чушка и лентичка авокадо и плътно се завива на рулце. Рулцето се срязва на 2-4 хапки в зависимост от размера им. Листата с ширина 12 см са подходящи за разрязване на две.
  • 4. Хапките се разпределят в чиния около малка купичка соев сос, така че всеки да може леко да натопи рулцето преди да го вкуси.