Сетивата изпадат в екстаз, само докато видят, поднесената с резенчета лимон, уникално цветна салата.
Съставки
- 3 с.л. Кисело мляко
- 1 с.л. Пресен чесън
- 1 връзка Рукола
- 2 с.л. Майонеза
- 16 листа Зелена салата
- 1/4 ч.л. Магданоз
- няколко резена Лимони
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 2 глави Червено цвекло
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява и цвеклото обелено, нарязано и поръсено с малко сол и черен пипер се запича за 20 минути.
- 2. В купа се смесват киселото мляко, майонезата, нарязаният пресен чесън и малко черен пипер.
- 3. Смесват се листата зелена салата, накъсаната рукола, магданозът и запеченото цвекло.
- 4. Салатата се поднася с резенчета лимон.