Сетивата изпадат в екстаз, само докато видят, поднесената с резенчета лимон, уникално цветна салата.

Съставки

  • 3 с.л. Кисело мляко
  • 1 с.л. Пресен чесън
  • 1 връзка Рукола
  • 2 с.л. Майонеза
  • 16 листа Зелена салата
  • 1/4 ч.л. Магданоз
  • няколко резена Лимони
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 2 глави Червено цвекло

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се загрява и цвеклото обелено, нарязано и поръсено с малко сол и черен пипер се запича за 20 минути.
  • 2. В купа се смесват киселото мляко, майонезата, нарязаният пресен чесън и малко черен пипер.
  • 3. Смесват се листата зелена салата, накъсаната рукола, магданозът и запеченото цвекло.
  • 4. Салатата се поднася с резенчета лимон.