30 минути са напълно достатъчни, за да сготвите тази вкусна вечеря или обяд. Добрият вариант за всички, които все бързат и не им достига време. 


Снимка: Thinkstock/Guliver Photos


Ястието ще се получи най-вкусно, ако го сготвите с белият сорт зелен фасул, защото е по-маслен и вкусен. При всички положения обаче, ако изберете млади, крехки шушулки, ще имате много лек и балансиран вкус. 

 

Съставки

  • 600 г Зелен фасул
  • 1 бр. Картоф
  • 1 бр. Морков
  • 1/2 глава Лук
  • 4 скилидки Чесън
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 1/2 връзка Копър
  • 50 мл Зехтин
  • 2 с.л. Доматено пюре
  • 1 с.л. Червен пипер
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 1 ч.л. Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Измийтешушулките зелен фасул и подрежете двата им края. Измийте и обелете картофаи  моркова. Нарежете ги на шайби. 
  • 2. Лукът и скилидките чесън нарежете на дребни парчета. А магданозаи копъра накълцайте на ситно.
  • 3. Сипете зехтина в тенджерата. Подредете зеленчуците на слоеве- ред картофи, ред зелен фасул, ред моркови, поръсени с лук, чесън и зеленитеподправки. Овкусете с черен пипер и сол.
  • 4. Размийтедоматеното пюре и червения пипер в чаша хладка вода и залейте подреденитезеленчуците. Накрая полейте с останалия зехтин. Не разбърквайте.
  • 5. Оставете ястието да ври 30-40 минути, като след достигане наопределената температура и повдигане на клапана, намалете температурата накотлона. 
  • 6. Готовото ястие може да хапвате, гарнирано с кисело мляко.